Der skal være tid til åbenhed

Værdiugen fik Hjemmeplejen i Hvidovre Kommune til at tænke over betydningen af åbenhed på deres arbejdsplads

Tid er en efterspurgt vare i hjemmeplejen. Og det er ikke nogen undtagelse i Hvidovre Kommune. Men ifølge driftsleder, Anette Elm, så er det en god investering at sætte tid af til at sætte kommunens værdier på dagsordenen.

- Der SKAL sættes tid af til det her, også selvom vi er pressede på tid her i hjemmeplejen. Det er en god investering at tale om værdier, siger Anette Elm.
 
Ifølge hende så er åbenhed mange ting. Det kan være alt fra at være nysgerrig på hinanden, at kunne give og modtage feedback og være imødekommende overfor andres synspunkter.

Men det er især åbenhed som udgangspunkt for en god dialog, der lader til at være en vigtig pointe for teamet i hjemmeplejen.

Tirsdag over middag sidder 15 medarbejdere i Hjemmeplejen nemlig samlet til en snak om åbenhed ved hjælp af udleverede ”flip-flappere”. Her går snakken på, at det er vigtigt, at man tager siger tid til at være åbne overfor hinanden om hverdagens udfordringer.

- Åbenhed skaber en dialog om det, der presser os i hverdagen. Det gør, at det ikke bare bliver en brokkeklub. Vi kan tale sammen og snakke om, hvad der går os på og finde en løsning den vej ved at hjælpe hinanden,” siger Birgit Brylov, der er sosu hjælper og tillidsrepræsentant i teamet.

De udleverede ”flip-flappere”, der skal hjælpe dialogen om åbenhed i gang i Værdiugen, blev efter snakken fast inventar i mødelokalet.