Legoklodser hjælper på dialogen


Sundhedsplejerskerne bruger legoklodser til at strukturere deres kalender - på den måde får de snakket om, hvordan tiden egentlig bliver brugt

Røde, grønne og gule legoklodser hjælper sundhedsplejerskerne i Hvidovre Kommune til at holde styr på kalenderen. De bruger det ugentlige morgenmøde til at planlægge, hvordan tiden bedst bliver brugt. Røde klodser betyder, at ens dag er helt booket op, og grønne klodser betyder, at man godt kan hjælpe en travlere kollega.

- Det er små dialoger i den store dialog. På den måde aflaster vi hinanden og kan hjælpe hinanden med at planlægge, siger sundhedsplejerske Hanna Magnusson.

Legoplanlægningen foregår ved, at sundhedsplejerskerne sætter sig med kollegerne fra deres afdeling og hver sin kalender foran sig - og så en legoplade og en helt masse røde, gule og grønne klodser.

Man kan altid blive bedre
Sundhedsplejen lever af at have en god dialog, forklarer ledende sundhedsplejerske Ellen Bonde-Pedersen. Som sundhedsplejerske tager man på barselsbesøg, kører projekter i samarbejde med institutioner, underviser nye forældre om familieliv og meget mere.

- Hvis vi ikke har en dialog med forældrene, hjælper vores budskab ikke så meget. Men derfor er det stadig vigtigt at sætte fokus på dialog. Og det er også vigtigt at have fokus på, hvordan vi har det indbyrdes med hinanden, siger hun.

Der kan altid opstå konflikter på en arbejdsplads, og det er svært at bevare en god dialog, når følelserne kommer i klog, pointerer Ellen Bonde-Pedersen. Så selvom sundhedsplejerskerne allerede er i træning, gør det ikke noget at blive endnu bedre til god dialog.

- Vi øver os hele tiden i at have dialog, men det er godt at træne det. En ting er at tale om svære ting i en familie, man er ude hos som sundhedsplejerske. En anden ting er at tale med sine kolleger, som man hele tiden ser.