“Vores arbejdsplads er som en familie”

Rengøringspersonalet på Holmegårdsskolen har mange forskellige nationaliteter. Det giver udfordringer i dialogen - og en større mangfoldighed, mener de. Derfor er det vigtigt at snakke åbent med hinanden

 

Hos rengøringspersonalet på Holmegårdsskolen siger man “goddag” på mange forskellige måder. Wanthavae fra Thailand bukker, Nesrin fra Makedonien krammer, og Lea fra Danmark giver hånd.

Størstedelen af personalet kommer oprindeligt fra andre lande end Danmark, og det kan have sine udfordringer, når de mødes i Holmegårdsskolens personalestue for at spille værdiugens dilemmaspil. I første omgang skal ordet “dialog” lige forklares, så alle kan være med i snakken.

- Vi har en sjov form for arbejdsplads. Vi er i Danmark, men i en af rengøringsgrupperne er der kun en enkelt dansker ansat, siger tillidsmand Anja Grøn-Juersen. Hun sidder ved bord med sine kolleger fra både Danmark, Makedonien, Tyrkiet og Pakistan. Selvom det har sine udfordringer, er de alle enige om, at de ikke ville undvære mangfoldigheden.

- Det er vigtigt, at man er åben, når der er så mange forskellige nationaliteter samlet. Jeg synes, det er en berigelse, når andre gør tingene på forskellige måder, siger Anja Grøn-Juersen.

Husk kropssproget
Kollegaen Ahmet Taskin er enig.

- Mine kolleger har så mange forskellige baggrunde. Det er spændende at høre om deres tanker. På en arbejdsplads er man også som en familie. Vi skal kommunikere med hinanden og prøve at forstå hinanden, mener han.

Nesrin Ljoki, der oprindeligt kommer fra Makedonien tilføjer, at kropssproget også er vigtigt for dialogen - især på en arbejdsplads som denne.

- Stemmen, ansigtsudtrykket og kroppen betyder meget, og det skal man tænke over, når man taler med hinanden, siger hun.